Stichting Vrije Scholen Ithaka is de bestuurder van 12 vrije scholen in Noord-Holland

Stichting Vrije Scholen Ithaka is de bestuurder van 12 vrije scholen in Noord-Holland

Op onze scholen
krijgen kinderen
zin in leren.

Gepubliceerd op: 17-03-2020

Sluiting Ithaka scholen


Haarlem, 15 maart 2020

Beste ouders/ verzorgers,

Zoals u ongetwijfeld heeft vernomen via de NOS en overige media moeten ook de scholen in de strijd tegen de verspreiding van het Corona virus hun deuren sluiten. Wij volgen hier zoals ook eerder gecommuniceerd het landelijk beleid. De deuren van onze scholen gaan t/m 6 april dicht.

De kinderen van ouders die in het publieke domein (zorg/ politiemacht) werkzaam zijn mogen hun kinderen toch naar school sturen, zodat de ouders in de zorg voor zieke mensen niet belemmerd worden. Wij verzoeken deze ouders om hun kinderen morgen (maandag 16 maart) toch een dag thuis te houden, zodat de teams maandag met elkaar kunnen werken aan een goed opvangplan. Willen deze ouders tevens per direct, uiterlijk morgen 12u, bij de directie van de school kenbaar maken dat hun kind/kinderen toch naar school moeten, zodat ook helder wordt om hoeveel leerlingen het gaat?

De maandag zal tevens door de teams gebruikt worden om een alternatief plan te bedenken voor de voortzetting van iets van onderwijs gedurende het thuis zijn. Hier kunt u denken aan weektaken per mail, spreekbeurten voorbereiden, werkstukken maken enzovoorts. Dit wordt door de school aan u gecommuniceerd.

Wij wensen iedereen veel sterkte in deze bijzondere tijd.

Vriendelijke groet,

Marin van Wijnen

Bestuurder