Op onze scholen
krijgen kinderen
zin in leren.

home

Start Academie voor Ouders Hoorn

De Academie voor Ouders is in Zutphen en op vele andere plekken was een groot succes. In het nieuwe schooljaar start er daarom in Hoorn ook een afdeling van de Academie voor Ouders. 

De Academie voor Ouders biedt cursussen voor vaders, moeders, leerkrachten, opvoeders,geïnteresseerden en alle anderen die met kinderen werken. Cursussen die inzichten en inspiratie geven ter ondersteuning van je taak als opvoeder en het vormgeven aan je ouderschap.

Antroposofie is hierin een belangrijke inspiratiebron. In een tijd van steeds verdergaande individualisering zijn het gesprek en de uitwisseling belangrijke onderdelen van onze cursussen. Het studiemateriaal is veelzijdig, verdiepend en gevarieerd. Het beoefenen van verschillende kunstvormen is een vast onderdeel.

De Academie voor Ouders biedt meerjarige cursussen die gaan over:

• ontwikkelings- en levensfasen van het opgroeiende kind en de jonge mens,
• opvoedingsvragen en -dilemma’s;
• thema’s naar leeftijd en vragen van alledag.

Kortom, een gelegenheid om de geest te scherpen, gedachten en gevoelens uit te wisselen, handelen te overdenken, kunstzinnig actief te zijn en praktische vragen naar aanleiding van de dagelijkse opvoeding te bespreken. De cursussen zijn toegankelijk van opzet, dus kennis van antroposofie is niet nodig.
Academie voor Ouders ondersteunt vrijwilligers die in diverse steden de cursusorganisatie op zich hebben genomen. Ze zijn actief in Amersfoort, Rotterdam, Venlo, Assen en nu dus ook in Hoorn en omgeving.

Meld je snel aan, want vol=vol.

Bekijk de folder voor meer informatie over de Academie voor Ouders hier.

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 15 mei 2017

 

Stichting Vrijescholen Ithaka
Wouwermanstraat 49a
2023 XD Haarlem
Tel. 023 5272550
Inloggen
Concept door Stopkracht - Websitebouw door All4Design
NAAR BOVEN